YOKOHAMA, Advan Jantları ve Semi Slick Motor Sporları Lastiklerini “Best Car Show”da sergiledi.

 YOKOHAMA, bayilerinden Mutlular Lastik ve Jant Ürünleri San. Ve Dış Tic. Ltd. Şti. aracılığıyla katılacağı ve İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde 19-22 Nisan tarihlerinde gerçekleşen Best Car Show’da, özellikle yarışlar için tasarlanmış Advan Jantları ve Semi Slick Motor Sporları Lastikleri ile yer aldı.

Lastikte performans ve kalitenin adresi YOKOHAMA, 19 Nisan’da kapılarını ziyaretçilerine açan Best Car Show’da Mutlular Lastik ve Jant Ürünleri Bayiisi’nin standında yarış tutkunlarının büyük beğenisini kazanan Advan jant ve lastiklerini sergiledi.  

Advan RGII ve Advan RS Jantları

Advan RGII, özellikle Advan Racing RGII yarışlar için tasarlanmış hafif bir jant olma özelliğine sahip. Gümüş, altın, beyaz, bronz ve parlak krom renkleri bulunan Advan RGII jantlarında, zorlu yarış koşullarında güç ve dayanıklılığı en üst düzeye çıkarmak için “flow-forming” teknolojisi kullanan 6 jant kolu tasarımı bulunuyor. Jant merkezi RGII’ye daha fazla agresif içbükey görünümü vermek için mümkün olduğunca küçük olarak tasarlanırken, bu şekilde güçten de ödün verilmiyor.

Advan RS ise son derece güçlü ve yine yarışlar için tasarlanmış hafif bir jant. Agresif yarış görünümlü, içbükey tasarıma sahip 10 jant kolu bulunan Advan RS’in, altın, koyu metalik ve parlak krom renkte 17, 18 ve 19 inç boyutları mevcut. ADVAN RS’in 10 kollu platformu, hafif olma özelliğini sağlamak için son derece ince ama yapısal olarak da sert bir jantı müşterilere sunuyor.

Semi Slick Lastikleri

Semi Slick lastikleri, hobi olarak motor sporları yapanların kullandığı lastikler olarak öne çıkıyor. Subaru Impreza, Mitsubishi Evo, Audi, BMW M3-M5, Honda Type, S2000, Mercedes AMG, Chevrolet Corvette gibi otomobil sahiplerinin özellikle tercih ettiği Semi Slick lastikler, temiz ve düz bir zeminde dişli bir lastiğe oranla yolun sathıyla temas alanları çok daha fazla olduğu için yolu daha iyi tutuyor.

ADVAN jant için yeni dizaynlar ve ölçüler de Semi Slick Lastikleri için geliştiriliyor. Örneğin; Semi Slick Lastikleri/ADVAN A048 Deseni, yasal sokak yarış lastikleri tasarımları, yapısı ve bileşenlerindeki en son gelişmeleri birleştirerek yeni bir yarış pisti performansı seviyesi sunuyor. Lastiğin keskin kenarları, yüksek hızlarda gerçekleştirilen yan geçişlerde kusursuz kontrol, daha iyi frenleme ve yüksek kayma açılarında tahmin edilebilir düzeyde kavrama sağlıyor. Bu özellikler, ADVAN A048’i bugüne kadar üretmiş DOT-R lastikleri arasında en yetenekli lastik yaparken, yarış tutkunları için de en ideal seçimi oluşturuyor.

YOKOHAMA

 1917 yılında Japonya’nın Tokyo kentinde kurulan YOKOHAMA Rubber Co. 16 bini aşkın çalışanı ile yüksek kalitedeki ürünlerini 100’ü aşkın ülkede satışa sunuyor. Dünyanın tek marka ile 7’nci en büyük lastik üreticisi olan YOKOHAMA; binek otomobiller, kamyonet, kamyon ve otobüslerin yanı sıra madencilik, inşaat ekipmanları ve endüstriyel araçlar gibi farklı grupları kapsayan geniş bir ürün yelpazesine sahip. 

YOKOHAMA lastikleri Türkiye’de 1983 yılından bu yana Bayraktar Grubu tarafından ithal edilip bayileri vasıtasıyla Türkiye pazarına sunuluyor. Yüksek kalite ve polimer teknolojisindeki zengin deneyimleriyle dünya çapında tercih edilen lastik markası olan YOKOHAMA, FIA World Touring Car Championship (WTCC), Japanese GT and ALMS (American Le Mans Series) başta olmak üzere dünyaca ünlü yarışlara ve motor sporlarına verdiği resmi destek ile tanınıyor. YOKOHAMA 2007 yılından bu yana IRC’nin (Intercontinental Rally Challenge) resmi ortağı.